Generelle Våbenregler For Live Rollespil
Våben afspejler hvilken personlighed du har.
En trold ville f.eks. ikke gå med et sværd, men med en form for kølle eller hammer, og elverracen er kendt for deres kundskaber med en bue.
Man kan selv lave våben, men der er visse regler, der skal overholdes.
- Der skal være en kerne i et våben, medmindre det er et kastevåben
- Der skal være 10 cm fra spidsen ind til kernen, hvis man skulle komme til at stikke med våbnet
- Kernen i et våben skal sikres i hver ende, sådan at den ikke gnaver sig igennem våbnet
- Hvis våbnet er lavet med gaffatape, skal du huske at tapen ikke må vikles rundt om våbnet, da det gør våbnet hårdt. Tapen skal påsættes på langs - altså fra spids til håndtag.
Der skal ikke være mange lag gaffatape på et våben, da et par lag er nok - Hvis våbnet bliver lavet med latex, skal der minimum være 6 lag latex på overfladen
Våben kan også købes, men disse er for det meste lavet med latex. Med latexvåben skal man slå meget mere forsigtig end med et gaffavåben.
Alle våben skal på trods af regelsættet godkendes i plotvagten (våbentjek), som foregår før hvert scenarie påbegyndes.
Hvis våbenet ikke går ind for grænserne af størrelse og form, skal de tillades af både plotvagten såvel som scenariegruppen (bemærk at det ikke nødvendigvis er en fra scenariegruppen, som foretager våbentjek).
Kastevåben
Kastevåben må ikke indeholde en fast kerne
Knive og fist våben
Knive og fist våben må have en max længde fra fingerspidserne til indersiden af albuen. Det betyder, at det der kan være en kniv for den ene person, kan være et sværd for en anden.
Ethåndsvåben
Ethåndsvåben har en minimum længde der går fra fingerspidserne til indersiden af albuen og en max. længde som går fra navlen og til jorden på stående fod.
Tohåndsvåben
Et tohåndsvåben har en minimum længde, der går fra navlen og til jorden på stående fod, og må have en max. længde på 220 cm
Spyd/Stikvåben
Ved spyd gælder der samme regler som ved et tohåndsvåben (se ovenfor). Mend der er nogle ekstra regler, der skal overholdes.
Et stikvåben skal have en forseglet kerne. Det vil sige at kernen er forseglet med en spændeskive eller lignende i spidsen. Fra spidsen af kernen til spidsen af våbnet skal der være 15 cm. Spidsen af våbnet skal være afrundet.
Våbnet skal være lavet forsvarligt i bløde materialer med en fleksibel kerne, hvis der er en kerne i. Våbnet må ikke indeholde skarpe genstande og skal være forsvarligt sat sammen.
Hvis du gentagne gange har det samme våben med til Tønder Live og det ikke er blevet lavet efter en henvisning, eller smidt væk, bliver våbnet konfiskeret i forhold til våbenloven, som siger at folk ikke må besidde et våben uden tilladelse fra politiet (dette gælder dog ikke et godkendt rollespilsvåben).
Bue
Buer må trække med 25 pund. Pile betegnes som stik våben og skal derfor opfylde de samme krav som stik våben. Se ovenfor.
Gældende for alle våbentyper
- Våbenet skal være lavet forsvarligt i bløde materialer med en fleksibel kerne ”hvis der er en kerne i”
- Våbenet må ikke indeholde skarpe genstande og skal være forsvarligt sat sammen.
- Hvis du gentagne gange har det samme våben med til Tønder Live og eventuelle fejl ikke bliver korrigeret, konfiskerer vi våbenet i henhold til våbenloven da det ikke er tilladt at beside et ikke godkendt rollespilsvåben uden politiets tilladelse.
Gode råd om generel behandling og brug af alle typer rollespilsvåben
- Brug kun dit våben til rollespilskamp, og kun i kamp mod andre rollespilsvåben - skumvåben kan ikke holde til at tæve træer, dørkarme, fodboldmål og andet som folk kunne finde på at slås med.
- Brug kun dit våben i kamp mod skjolde med polstrede kanter. Slag på upolstrede skjoldkanter ødelægger det skum et rollespils sværd er lavet af.
- Bær dit våben i skede eller bælte. Meget af det slid vi ser på våben, skyldes at de bliver båret i hånden og ofte trukket langs jorden, hvilket hurtigt slider våbnet i stykker.
- Stil aldrig dit våben fra dig på spidsen. Spidsen er ofte det første, der går i stykker i rigtig mange våben. At stille ens våben fra sig, så det hviler på spidsen er unødigt slid og en dårlig ide.
- Husk også at behandle dit latexvåben med latexspray jævnligt, gerne en gang ugentlig, også selv om du ikke har brugt det - ellers bobler latexen op og går i stykker. Det er jo ærgeligt hvis du har købt et dyrt våben.
Lav dit eget gaffa våben